Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

Bli svetsingenjör (IWE) - läs masterexamen i svetsteknik på HV

I höst startade Högskolan Väst ett tvåårigt masterprogram i svetsteknik.Programmet gör det möjligt för studenterna att samtidigt erhålla två olika kvalifikationer: en masterexamen i svetsteknik och diplom gällande International Welding Engineering (IWE).

I höst startade Högskolan Väst ett tvåårigt masterprogram i svetsteknik, med 11 internationella studenter inskrivna för det nuvarande läsåret. Programmet omfattar ett brett spektrum av ämnen, inklusive avancerad materialvetenskap, svetsprocesser, svetsmetallurgi, kvalitetssäkring inom svetsning, oförstörande provning, utmattning- och brottmekanismer, och mer.
Programmet gör det möjligt för studenterna att samtidigt erhålla två olika kvalifikationer: en masterexamen i svetsteknik och diplom gällande International Welding Engineering (IWE). IWE-diplomet erbjuds i samarbete med Svetskommissionen. Masterprogrammet inkluderar kurser som överensstämmer med IWE:s läroplan. Efter framgångsrik avslutning av dessa kurser har studenterna möjlighet att genomföra en muntlig examination som genomförs av Svetskommissionen mot en extra avgift, vilket gör det möjligt för dem att erhålla IWE-diplomet.

De som är intresserade av IWE-utbildningen uppmanas att kontakta programansvarig vid Högskolan Väst, Prof. Paul Kah.

PDF

Senast ändrad av: Johan Ankre

 


Bli medlem

Medlemskapet i Svetskommissionen säkrar dina möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se