Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

Dags att nominera årets lärare, elev och utbildare

SLM 2023 äger rum 28-29 september, boka in datumen i kalendern. Redan nu är det möjligt att nominera de som utmärkts sig lite extra under 2022. Årets IW-elev, IW-utbildare och IW-lärare ska utses.

Svetslärarmötet bidrar till att höja statusen för våra svetslärare. Detta för att lärarna är en viktig del i att höja statusen på svetsaryrket och säkerställa tillgången på kompetent personal. Att uppdatera kompetensen hos våra svetslärare är viktigt. Viktigt för våra skolor och elever, och för Sveriges svetsande industri.

På Svetslärarmötet delas årligen stipendier ut till årets lärare, årets elev och årets utbildare. Förra årets stipendiater (från vänster på bilden ovan) Tim Skil (kursansvarig, tog emot Linus Danielssons pris för årets IW-elev). Sargis Sargsyan och Ari Nurmi.

Nomineringarna:

Årets elev: Linus Danielsson

Linus har klarat svetsutbildningen på Anders Ljungstedts gymnasium enligt IW:s riktlinjer med bravur. Han har under utbildningen tagit IW-diplom samt flertalet svetsarprövningar inklusive HL045. Linus är en lugn, sansad och väldigt lyhörd person somhar goda teoretiska kunskaper vilket visar sig i det praktiska arbetet. Han fullgjorde dessutom sin APL med väldigt goda vitsord.

Årets utbildare: Lernia Sundsvall

Kursansvarig Sargis Sargsyan med kollega har gjort ett bra jobb med att skapa bra rutiner inom ramen för IW samt med att tydliggöra dessa rutiner för eleverna. Som ett exempel har samtliga praktiska prover för de olika metoderna synliggjorts på en tydlig skylt i lokalerna. Lernia Sundsvall har även skapat ett strukturerat system för uppföljning av eleverna samt tagit fram ett bra teoretiskt och praktiskt utbildningsupplägg kring ISO 5817. Lernia Sundsvall är på så vis ett föredöme bland utbildare.

Årets lärare: Ari Nurmin

Motivering: Ari Nurmi på Bessemerskolan i Sandviken är en riktigt bra, rolig och skicklig lärare med stort yrkeskunnande. Han visar stor förståelse med elevers olikheter och är tydlig och korrekt i sin pedagogik.
Tack vare hans pedagogiska förmåga lär eleverna sig något nytt varje dag - med tålamod och återkommande enkla och tydliga förklaringar ger han eleverna självförtroendet att på egen hand lösa olika svetsproblem som uppkommer under utbildningen. Aris hjälpsamhet och personliga stöttning får ofta hela klasser att känna sig som en familj.
Citat från en elev, ”Han är en jävligt bra svetsare och alltid glad, trevlig, snäll och ödmjuk. Den bästa pedagog jag någonsin haft!”

Bidra till att höja statusen för våra svetslärare

​Nu är det din tur att nominera den elev, lärare och utbildare som du tycker förtjänar att lyftas fram och bli mottagare av ett stipendium. Nomnieringssidan är öppen redan nu. Nomineringar gäller för insatser under 2022.

Bästa IW-elev

Vi belönar årligen minst en IW-elev som har utmärkt sig på något vis. Här nominerar du som är lärare. Det handlar inte bara om elever med flest diplom utan om vilja, mod och målmedvetenhet. Men hjälp av en kort motivering från lärare kommer en oberoende domarpanel att utse årets elev. Här nominerar du.

Bästa IW-lärare

Här kan du som elev nominera din favoritlärare inom svets. Med hjälp av en kort motivering från elever kommer en oberoende domarpanel att utse årets svetslärare 2022. Vi vill premiera engagemang, kunskap och förmåga att skapa intresse för en bransch som ropar efter arbetskraft. Här nominerar du.

Bästa IW-utbildare

Här kan både elever och lärare nominera skolan. Är det nytänkande, moderna maskiner och god stämning som gör din skola så bra? Berätta för oss! Men hjälp av en kort motivering från elever och lärare kommer en oberoende domarpanel att utse årets IW-utbildare, som sedan presenteras Svetslärarmötet 2023. Här nominerar du.

PDF

Senast ändrad av: Jens Nyström

 


Bli medlem

Medlemskapet i Svetskommissionen säkrar dina möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se