Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

 • Dimensionering av gymnasiet ger bättre kompetensförsörjning


  Svetsare är topp fem bland de yrkena med hög efterfrågan i de flesta regionerna enligt Arbetsförmedlingen. Inom yrket råder mycket liten konkurrens på arbetsmarknaden, även på lång sikt. Tillväxtverket pekar också ut svetsare som bristyrke. Ändå läggs svetsutbildningar ner runt om i landet, till och med på ett antal industriorter där behovet är skriande.
  Läs mer

 • IW ska vara minimikrav på svetsutbildningar


  IW är viktigt. Alla svetsutbildare bör sträva efter att följa utbildningsriktlinjen. Alla arbetsgivare bör efterfråga IW-diplom.
  Läs mer

 • Inget VM i Shanghai


  WorldSkills internationals tog 31 maj beslutet att ställa in Yrkes-VM som var planerat att genomföras i Shanghai i oktober 2022.
  Läs mer

 • 20 000 besökare på Yrkes-SM i Växjö


  Yrkes-SM i Växjö kan nog inte beskrivas på annat vis än som succé. 20000 ungdomar fick möta till exempel svetsning på Arenastaden och Epic.
  Läs mer

 • Vinnare i Svetsens tävling


  Cirka 250 000 människor svetsar på något vis på jobbet, vi vill nå dem. Därför hade vi en superdeal under mässan Svets- och fognings­teknik. Alla som tecknade en prenumeration till mässpriset 380 kr/år var med i utlottningen av en fin mig/mag-svetsmaskin.
  Läs mer

 • Spännade nyheter på Svets och fogningsteknik


  Morgondagens trender och dagens innovationer visades upp på Sveriges ledande branschmässa för svets. Vi fick nya bekanskaper och kontakter knöts men lika viktigt kändes det, efter år av isolering, att få återse gamla bekanta.
  Läs mer

 • Svetsen #2 är officiell mässtidning


  Svetsen är officiell mässtidning på mässan Svets och fogningsteknik i Jönköping 10-13 maj. Nummer två är därför extra tjockt, hela 100 sidor. Det firar vi med en tävling och ett riktigt bra mässerbjudande!
  Läs mer

 • Branschen visar upp sig för blivande gymnasieelever


  Vår bransch och Svetskommissionen kommer att visa upp sig på två områden under Yrkes-SM i Växjö 10-12 maj. På Arenastaden kommer vi att ha information om våra yrken och prova på(AR). På Epic kommer vi att ha uppvisning och prova-på. 
  Läs mer

 • Koncentrerat och högintressant på Fogningsdagarna


  Branschkonferensen Fogningsdagarna 2022 pågår i Södertälje hos Scania i Marcus Wallenberghallen. Temat för året är Svetsindustrin 4.0, elektrifieringen och omställningen till fossilfritt stål - utmaningar och möjligheter.
  Läs mer

 • Dags för Fogningsdagarna!


  Missa inte Svetskommissionens medlemsdagar. Kom och träffa branschen i Södertälje 7–8 april 2022.
  Läs mer

PDF

Senast ändrad av: Åsa Malmqvist

 


Bli medlem

Medlemskapet i Svetskommissionen säkrar dina möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Börja här

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se