Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

 • Uttagningstävlingarna för Svets-SM är avgjorda


  Emanuel Isaksson, Stömbackaskolan och Filip Johansson Strömbackaskolan knep i dag de sista platserna i SM-finalen som går av stapeln 22-24 februari 2023 på Bråvalla gymnasium, Norrköping.
  Läs mer

 • Spända SM-svetsare i Sandviken


  Jakob Liw (Sandviken), Filip Hansson (Sandviken), Adam Englund (Sandviken), Alfred Engelmark (Sundsvall), Viktor Bengtson (Sundsvall), Alexander Eriksson (Sundsvall), Arvid Melakari (Mariestad), Erik Söder (Mariestad), Malte Melin (Norrköping), Viggo Ekerwall (Norrköping), Ludde Reisten (Haninge). Så heter de tävlande i den andra av uttagningstävlingarna till Svets-SM.
  Läs mer

 • Dags att nominera årets lärare, elev och utbildare


  SLM 2023 äger rum 28-29 september, boka in datumen i kalendern. Redan nu är det möjligt att nominera de som utmärkts sig lite extra under 2022. Årets IW-elev, IW-utbildare och IW-lärare ska utses.
  Läs mer

 • Uttagningen till Svets-SM är igång


  Precis just nu är första uttagningstävlingen inför Svets-SM igång. I Osby på Ekbackeskolan tävlar fyra ungdomar om en plats i årets final (från vänster) Alex, Oliver, Jonathan och Jovan. Är du i krokarna är du välkommen att svänga förbi och heja på. 
  Läs mer

 • Vi ses väl i Örnsköldsvik?


  30-31 mars är det dags för årets Fogningsdagar i Örnsköldsvik. Spännande seminarier om expansionen i norr, industrins kompetensförsörjning, svetsning av avancerade material, speciella metoder, nyheter inom additiv tillverkning och om fogning i batteriindustrin utlovas.
  Läs mer

 • Adjö semi-normala 2022


  Året inleddes med att Coronapandemin åter tog ett grepp om våra verksamheter och kriget i Ukraina blev mer och mer påtagligt. Trots detta så är semi-normala 2022 ett år som bjöd på ljusglimtar. När vi summerar kan antagligen många av oss känna sig nöja.
  Läs mer

 • Svetsen #4 - Attraktionskraft


  Vi är i en bransch med akut brist på personal med rätt komptens. Vad ska vi göra för att råda bot på det? Vad är det som lockar fler till branschen? Vad är det som är bra i yrket och vad kan förbättras? Dessa frågor och fler i samma linje är grunden till temat i nummer 4.
  Läs mer

 • Uttagning till Svets-SM


  Äntligen är Svets-SM åter! I år sker uttagningen på tre orter. Anmälan är öppen för alla födda 2002 och senare.
  Läs mer

 • Väderstads kamininitiativ blir till skolutmaning


  För en tid sedan sedan såg Morgan Collin, produktingenjör på Väderstad, ett nyhetsreportage om hur det svetsades kaminer i Ukraina. Då föddes idén om att hjälpa till.
  Läs mer

 • Frukostmöte för SYVAR


  Den 29 november har vi ett frukostmöte riktat till syvar om kvalitetssäkrad svetsutbildningArbetar du som som studie- och yrkesvägledare och vill veta mer om svetsutbildning och möjliga karriärvägar för yrkessvetsare? Välkommen att lyssna på Jonas Saarimäki och Johan Ankre på Svetskommissionen som berättar om diplomutbildningen för Yrkessvetsare, International Welder (IW).
  Läs mer

PDF

Senast ändrad av: Jens Nyström

 


Bli medlem

Medlemskapet i Svetskommissionen säkrar dina möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Börja här

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se