Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

Teknik för alla på Science City

21 april förvandlades Växjö universitetssområde till ett experimenthus. Skolklasser från åk-5 till gymnasiet och allmänheten var inbjudna för att uppleva teknik på många olika sätt genom spännande prova-på-aktiviteter.

Företag och skolor från region Växjö och Kronoberg fanns på plats på mässan Science City. I Volvo Construction Equipment Bråas monter fick man lära sig allt om dumprar och prova VR-svetsning under ledning av svetslärare Stefan Bolin från IW-godkända Kungsmadsskolan. Alice Larsson tidigare GLA-elev på Volvo i Braås och Jacob Örnberg som nu går sista året på industritekniska programmet fanns på plats, också som GLA-elev på Volvo CE i Braås. Även Olivia Johansson från Alvesta Maskinteknik var med i montern och hjälpte dem som vill prova svetssimulatorn.

Målet med dagen är att inspierara fler att välja teknik- och naturvetenskapliga utbildningar. Evenemanget Science City genomförs i samverkan mellan Epic, Linnéuniversitetet, Teknikcollege Kronoberg och Växjö kommun.

Epic står för entrepreneurship, production, innovation och communication och är Växjös stora satsning på teknikutbildningar. Orden sammanfattar syftet med satsningen: att vara en kreativ och välkomnande kunskapsmiljö som erbjuder den allra senaste tekniken för den moderna tillverkningsindustrin.

https://goepic.se/aktiviteter/science-city/

PDF

Senast ändrad av: Åsa Malmqvist

 


Bli medlem

Medlemskapet i Svetskommissionen säkrar dina möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se