Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

Förlängd ansökan fram till kursstart 20 januari

Vill ni fortsätta vara branschledande eller öka era chanser att bli? Svensk industri behöver kompetent specialutbildad arbetskraft. Nu är det hög tid att prata med chefen om kompetensutveckling.

Svetsingenjör, IWE

Om du är högskoleingenjör har du behörighet att studera till svetsingenjör tillsammans med KTH-elever under 2022. Utbildningen går delvis på distans för att möjliggöra arbete för de som kommer från industrin. Mixen av KTH-studerande och industrielever brukar vara mycket uppskattad. Anmälan öppen nu.

Svetstekniker, IWT

Om du har en teknisk utbildning i nivå med gymnasieingenjör eller ett IWS-diplom och har arbetat sex år efter det kan du också vara behörig att läsa med svetsingenjörerna på KTH. Du får då ett IWT-diplom efter godkänt resultat på utbildningen.

Svetskonstruktör, IWSD

Arbetar du med konstruktion, beräkning eller produktutveckling av svetsade konstruktioner? Då är utbildningen till svetskonstruktör högaktuell. Även personer med IWE, IWT eller IWS-diplom kan ha nytta av utbildningen. IWSD finns på två olika nivåer-

Svetskontrollant, IWI

Tillhör kontroll och provning dina dagliga sysslor? Är du svetsansvarig? Finns det ett behov av att utveckla kommunikation och förståelse mellan konstruktörer och produktionspersonal på din arbetsplats? Utbildningen till svetskontrollant kan vara lösningen. Kedjan från ritningsbord till kontrollerad produkt inför leverans behandlas.

PDF

Senast ändrad av: Jens Nyström

 


Bli medlem

Medlemskapet i Svetskommissionen säkrar dina möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se