Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

 • Få koll på kontroll, certifiering och ansvar


  Svetsen #1 2023 är något sen denna gång, men den som väntar på något gott, osv. Numret är ovanligt viktigt, då vi reder i vad som gäller kring kontroll, ansvar och certifikat.
  Branschen mår bra av ordning och reda.

  Läs mer

 • Bara vinnare i Svets-SM 2023


  I Norrköping på Bråvalla gymnasium finns det bara vinnare idag. Av de sex finalisterna så drog Jakob Liw längsta strået och kommer att representera Sverige i kommande VM och EM.
  Läs mer

 • Uttagningen till Svets-SM är avgjord


  Emanuel Isaksson, Stömbackaskolan och Filip Johansson Strömbackaskolan knep i dag de sista platserna i SM-finalen som går av stapeln 22-24 februari 2023 på Bråvalla gymnasium, Norrköping.
  Läs mer

 • Final i Svets-SM


  Precis nu är Svets-SM i Norrköping på Bråvalla gymnasium igång. Kom förbi och titta när Sveriges bästa svetsare gör upp om platserna i Yrkeslandslaget. Har du inte möjlighet att ta dig till Norrköping? Tävlingarna streamas live.
  Läs mer

 • IIW:s 76:e årsmöte (Annual Assembly), Singapore


  IIW:s 76:e årsmöte äger rum 16-21 juli 2023 i Singapore, på Marina Bay Sands Convention Centre.Mer om årsmötet och annan nyttig information hittar du i cirkulär 2.
  Läs mer

 • Spända SM-svetsare i Sandviken


  Jakob Liw (Sandviken), Filip Hansson (Sandviken), Adam Englund (Sandviken), Alfred Engelmark (Sundsvall), Viktor Bengtson (Sundsvall), Alexander Eriksson (Sundsvall), Arvid Melakari (Mariestad), Erik Söder (Mariestad), Malte Melin (Norrköping), Viggo Ekerwall (Norrköping), Ludde Reisten (Haninge). Så heter de tävlande i den andra av uttagningstävlingarna till Svets-SM.
  Läs mer

 • Dags att nominera årets lärare, elev och utbildare


  SLM 2023 äger rum 28-29 september, boka in datumen i kalendern. Redan nu är det möjligt att nominera de som utmärkts sig lite extra under 2022. Årets IW-elev, IW-utbildare och IW-lärare ska utses.
  Läs mer

 • Uttagningen till Svets-SM är igång


  Precis just nu är första uttagningstävlingen inför Svets-SM igång. I Osby på Ekbackeskolan tävlar fyra ungdomar om en plats i årets final (från vänster) Alex, Oliver, Jonathan och Jovan. Är du i krokarna är du välkommen att svänga förbi och heja på. 
  Läs mer

 • Vi ses väl i Örnsköldsvik?


  30-31 mars är det dags för årets Fogningsdagar i Örnsköldsvik. Spännande seminarier om expansionen i norr, industrins kompetensförsörjning, svetsning av avancerade material, speciella metoder, nyheter inom additiv tillverkning och om fogning i batteriindustrin utlovas.
  Läs mer

 • Adjö semi-normala 2022


  Året inleddes med att Coronapandemin åter tog ett grepp om våra verksamheter och kriget i Ukraina blev mer och mer påtagligt. Trots detta så är semi-normala 2022 ett år som bjöd på ljusglimtar. När vi summerar kan antagligen många av oss känna sig nöja.
  Läs mer

PDF

Senast ändrad av: Jens Nyström

 


Bli medlem

Medlemskapet i Svetskommissionen säkrar dina möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Börja här

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se