Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

Fyll på med mer kunskap om material

Nu har vi publicerat det senaste numret av Svetsen digitalt och den tryckta tidningen kommer att distribueras inom kort. Svetsen #2 2023 har temat materiallära och innehåller en översiktlig genomgång av grunderna kompletterat med artiklar om väderbeständigt stål, flytande gas, plast och superlegeringar. Dessutom spännande intervjuer och reportage liksom en hel del aktuellt inom standarder och på forskningsområdet.

Utöver matnyttig läsning med koppling till temat materiallära bjuder detta nummer på mycket annat intressant. Som en intervju med materialingenjören Hannah Johansson på Forsmark, som berättar om vikten av att kunna sitt material i arbetet med att utreda skador på ett kärnkraftverk.

Vi har också ett reportage från den årliga branschträffen Fogningsdagarna, som denna gång ägde rum i slutet av mars i Örnsköldsvik.

Dessutom blir det spännande läsning om en svensk svetstekniker som utbildar svetsare i Bhutan.

Sammanfattningen från Metalliska Materials Programdagar tar upp några av fogningsprojekten som presenterades där. Dessutom lyfter vi ytterligare några aktuella forskningsprojekt som kan vara viktiga att känna till.

Trevlig läsning!


Tidningen finns redan nu digitalt .Till din brevlåda förväntas den komma inom några dagar.

Läs mer om Svetsen här.

PDF

Senast ändrad av: Eva Kallenberg

 


Bli medlem

Medlemskapet i Svetskommissionen säkrar dina möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se