Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

Bli framgångsrik, bättre och smartare!

Läs senaste numret av Svetsen, som finns både digitalt och på papper, med tema utbildning och kompetens.

I Svetsen hittar du denna gång artiklar som ger dig som svetsare en bild över arbetsmarknaden, karriärvägar, validering och kompetens. Som företagare får du en insikt i tillgången av arbetskraft och hur du kan arbeta för att kompetenssäkra på ditt företag.

Läs om en lyckad Komvuxutbildning som ger arbete och målinriktade kunskaper.

Cliff Osagie ser svetsning som världens roligaste arbete och som har sett till att kvalitetssäkra och certifiera alla sina kunskaper. Han ser varje dag som en möjlighet att läsa sig mer och duckar aldrig för en utmaning.

Svetsen har besökt stora och små företag för att prata nutid, framtid, utmaningar och lösningar. Elisabeth berättar varför du ska se till att utbilda dig inom IW. Jonas berättar om Svetskommissionens helt nödvändiga arbete med validering.

Spara pengar med att svetsa på låtsas? Funderar du som utbildare att skaffa en virtuell svets? Det är ingen dum idé då dagens maskiner är mycket kompetenta. Vi har artikeln som hjälper dig att välja rätt.

WeldCalc generation tre, kan det vara något? I det här numret får du en grundlig genomgång av verktyget anpassat för laptops.

Vår vd Mathias reder ut begreppen svetsarprövningsintyg och diplom. Och tar upp den återkommande frånga "Vem äger intyget?". Vi ger oss in i debatten om komptensbrist i svets-och fogningsbrschen, där Mathias manar till proaktivitet och att förändring måste ske skyndsamt.

Har du en idé som du vill göra till verklighet? Karl berättar hur du kan söka finansiering till forskning och utveckling. Han rapporterar även om aktuella branschnära projekt.

Mangan och krom i svetsrök är ett gissel. Säkerhetsdatabladet anger endast mänden i fast form, vi rapporterar att korrelationen till mängden av samma ämnen i svetsröken är liten eller ingen alls. Säkerhetsarbetet måste därför tas på största allvar och anpassas efter de nya rönen.

Tryckprovning del två. Andra delen av ifrågasättandet av standarden för tryckkontroll av rörskarvar. Första delen i Svetsen nummer tre 2020.

Dessutom: Svetsen träffar utbildningsnestorn Ali Bahrami och får veta hemligheten bakom hans lyckade karriär som utbildare.

Osv, osv.

Har du inte tidningen? Det går fint att läsa tidningen digitalt. Är du ännu inte medlem eller prenumerant? Det bör du vara!


PDF

Senast ändrad av: Jens Nyström

 


Bli medlem

Medlemskapet i Svetskommissionen säkrar dina möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se