Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

 • De har chans till stipendier på SLM


  Varje år annorndar svetskommissionen utbildningen och konferensen Svetsläsrtarmötet. Detta för att lärarna är en viktig del i att höja statusen på svetsaryrket och säkerställa tillgången på kompetent personal. Under SLM delar vi också ut stipendier till årets IW-lärare, elev och skola.
  Läs mer

 • Välkommen till oss Marie Allvar Kärrbrant


  Vi har en ny kollega! Marie Allvar Kärrbrant jobbar på Svetskommissionen som teknikansvarig från och med 5 september.
  Läs mer

 • Höst = kursdags!


  Allt blir bättre med kunskap och kompetens. Därför har vi ett digert kurspaket under hösten. Anmäl dig genast.
  Läs mer

 • Äntligen dags för SLM 2022


  Det är hög tid att anmäla sig till Svetslärarmötet 29-30 september på Lustikulla Konferens, Liljeholmen i Stockholm. Temat för detta års SLM är "Framtidens svetsutbildning" och dessutom firar vi 40-årsjubileum!Anmäl dig här
  Läs mer

 • Svenskt deltagande på 2022 IIWs årliga sammankomst


  International Institute of Welding, IIW, har haft sin årliga sammankomst live i Tokyo för första gången sedan pandemins start. IIWs 51 medlemsländer samverkar i ett 40-tal kommittéer och arbetsgrupper för att samverka och sprida information om svets och fogningsteknik i ett brett internationellt samarbete.
  Läs mer

 • "Roligt ska det vara"


  Det finns ett Svetssverige långt bortom iso, diplom, IW och svetsprover. Platser där nedärvd kunskap, intresse, nyfikenhet, nöje och bondförnuft råder. Yngve och Anna har gjort precis den delen av svetsbranschen till sin.
  Läs mer

 • Dimensionering av gymnasiet ger branschen rätt kompetens


  Svetsare är topp fem bland de yrkena med hög efterfrågan i de flesta regionerna enligt Arbetsförmedlingen. Inom yrket råder mycket liten konkurrens på arbetsmarknaden, även på lång sikt. Tillväxtverket pekar också ut svetsare som bristyrke. Ändå läggs svetsutbildningar ner runt om i landet, till och med på ett antal industriorter där behovet är skriande.
  Läs mer

 • IW ska vara minimikrav på svetsutbildningar


  IW är viktigt. Alla svetsutbildare bör sträva efter att följa utbildningsriktlinjen. Alla arbetsgivare bör efterfråga IW-diplom.
  Läs mer

 • Inget VM i Shanghai


  WorldSkills internationals tog 31 maj beslutet att ställa in Yrkes-VM som var planerat att genomföras i Shanghai i oktober 2022.
  Läs mer

 • 20 000 besökare på Yrkes-SM i Växjö


  Yrkes-SM i Växjö kan nog inte beskrivas på annat vis än som succé. 20000 ungdomar fick möta till exempel svetsning på Arenastaden och Epic.
  Läs mer

PDF

Senast ändrad av: Jens Nyström

 


Bli medlem

Medlemskapet i Svetskommissionen säkrar dina möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Börja här

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se