Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

Webbinarium 9 november om kvalitetssäkrad svetsutbildning

Svensk industri behöver fler skickliga svetsare! Yrkessvetsare (IW) är en vass utbildning i en spännande bransch med avancerad teknik. Svetsaryrket kräver både god praktisk färdighet och teoretisk kunskap. Ett IW-diplom talar om att utbildningen är kvalitetsgranskad.

Arbetar du som studie- och yrkesvägledare och vill veta mer om svetsutbildning? Eller står du själv inför valet att välja utbildning eller vill du skola om dig?

Om du intresserad av att veta mer om kvalitetssäkrad svetsutbildning anmäl dig till vårt webbinarium med Johan Ankre som berättar om utbildningen till diplomerad yrkessvetstare (IW) och om möjliga karriärvägar. Boka in torsdagen den 9 november kl 13-14.

Läs mer och anmäl dig här.

IW-utbildning sker i gymnasieskolan, via kommunal vuxenutbildning, arbetsmarknadsutbildning eller som YH-utbildning.

Svets- och fogningsbranschen är en karriärbransch. För en yrkessvetsare ligger hela världen öppen med utbildningsmöjligheter och flera karriärvägar. Branschen vill erbjuda breda svetsutbildningar med kvalitet där tillskansad kunskap sträcker sig långt bortom det lokala företagets minimikrav för anställning - och som gör den utbildade yrkessvetsaren rustad för ett långt och diversifierat arbetsliv.

Med en svetsarutbildning kvalitetssäkrad i enlighet med IWs riktlinjer (International Welder) får du med dig teorin bakom metoderna och med de många praktiska momenten har du de bästa förutsättningarna på din arbetsplats.

Den som väljer en yrkesutbildning till svetsare kommer att vara efterfrågad. Med en yrkessvetsarutbildning (IW) erbjuds du jobb efter examen, ofta innan dess. Industrin går på högvarv och efterfrågan på kompetent personal är mycket större än tillgången.

PDF

Senast ändrad av: Jens Nyström

 


Bli medlem

Medlemskapet i Svetskommissionen säkrar dina möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se