Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

Du är Svetskommissionen

Du, och alla andra som arbetar hos våra medlemsföretag, utgör Svetskommissionen. Och vår kärna är våra arbetsgrupper, som spänner över de ämnen som är viktiga för branschen. Som medlem i en arbetsgrupp har du chansen att påverka utvecklingen, samt får själv det bästa nätverket för dina frågor.

Vad får du ut av medverkan?

Nätverk
Som deltagare i en arbetsgrupp får du ett fantastiskt nätverk av kunniga personer. Perfekt om du är ensam på företaget om ditt arbetsområde och vill ha tekniskt kvalificerat utbyte eller kanske om du är nyanställd och snabbt behöver ett nätverk.

Kunskap
I arbetsgrupperna diskuteras de mest aktuella frågorna runt gruppens verksamhet – nya tekniska lösningar, internationella erfarenheter, myndighetskrav eller utbildningsbehov.

Merit
Det är en fin erfarenhet att ha – att tillsammans med Sveriges främsta personer inom området bidragit till att aktuella frågor drivits framåt. Kontakta oss om du vill ha ett intyg på din medverkan. Information Vad händer i branschen? Du får veta det först och missar inte något.

Vad önskar vi av dig?

Omvärldsbevakning
Din vardag är intressant för oss – den påverkar fogningsvärlden. Vilka frågeställningar, framgångar och problem dyker upp? Finns det fler med liknande tankar?

Utbildningsbehov i branschen: internt och externt
Du som är mitt i verkligheten ser bäst vad som behövs just nu. Vilka utbildningsbehov har ni inom företaget? Vilka kunskaper skulle era kunder eller leverantörer behöva?

Informationsspridning
Vissa saker måste man hålla inom företaget, men mycket kan man dela med andra. Vad gjorde det där projektet så lyckat? Vad ska man undvika i just den processen? Undvik att uppfinna hjulet flera gånger.

Sprida Svetskommissionens information
Vi tror på er, vi tror på Svetskommissionen och vi tror på att vi gemensamt kan underlätta för andra i industrin. Därför är det bra att aktivt sprida information från Svetskommissionen. Vi informerar via olika kanaler: protokoll från arbetsgrupper, vår hemsida, sociala medier, nyhetsbrev och sist med inte minst Svetsen. Där kan du även bidra med artiklar om ditt företags verksamhet – lyckade projekt, problem ni löst eller produktiva samarbeten.

Tipsa om potentiella AG-medlemmar
Tipsa oss om duktiga personer som borde vara med i gruppens arbete, och tipsa intresserade om arbetsgruppen. Win-win!

Läs mer i broschyren "Du är Svetskommissionen" Pdf, 343.8 kB.

PDF

Senast ändrad av: Ingela Sterner

 


Roadmap 2015
Kursverksamheten
Teknisk info
Verktygslådan

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se