Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

Tidigare SLM

Program

Årets ...

IW-elev

 • Axel Gustafsson, Ekbackeskolan, 2020
  Nominering: En elev som förgyllt min och kurskamraters tillvaro, under ett antal år. Han är engagerad, motiverad och fokuserad. Jag har aldrig sett maken till målmedvetenhet. Han är alltid villig att utveckla sin kunskapsnivå, och håller en mycket hög nivå både på det praktiska och på det teoretiska planet. Tre års studier på det industritekniska programmet och ett års studier på Yrkeshögskolan. Regerande svensk mästare, som tävlat framgångsrikt i EuroSkills i Ungern och WorldSkills i Ryssland.
 • Filip Edberg, Fredrika Bremergymnasiet, 2019
 • Magdalena Hansen, 2018

Svetslärare

 • Esko Norén, Anders Ljungstedts gymnasium, 2020
  Nominering: Esko har under flera årtionden arbetat som lärare inom svetsteknik. Antalet elever som har utvecklat sina förmågor inom svetsteknik via hans lärarskap är väldigt stort. Esko har med engagemang, mod och stor humanism verkat för en trygg skolmiljö och har alltid elevens bästa för ögonen. Esko ger varje elev möjlighet att utvecklas i sin egen takt med stor tro på elevens förmåga. De många elever som nominerat Esko till årets svetslärare talar sitt tydliga språk och för att citera en av dem: ”Esko Norén är bästa läraren i vårt yrke på Anders Ljungstedts gymnasiet och han är bäst på svets hur mycket som helst. Jag saknar dig bästa läraren och tusen tack för bästa sätt du hjälpte oss på svets.”
 • Kari Hanhineva, Competens Ystad, 2019
 • Vanja Gauffin, Tingsholmsgymnasiet, 2018

IW-skola

 • Lernia Utbildning (Trollhättan), 2020
  Nominering: En otroligt bra miljö som är anpassad för att eleverna ska kunna utvecklas till svetsare med bra maskinpark samt väldigt duktiga och kompetenta lärare.
 • Bessemerskolan, 2019
 • Ekbackeskolan, 2018
PDF

Senast ändrad av: Sonja di Gleria
26 februari 2020

 


Bli medlem

Ett medlemskap i Svetskommissionen säkrar era möjligheter till ökad lönsamhet.

1. Kostnadsfri rådgivning
2. Information om standarder
3. Fogningstekniskt nätverk
4. Tidningen Svetsen

Börja här
Roadmap 2015
Kursverksamheten
Teknisk info
Verktygslådan

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Box 5073
102 42 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Box 5073, 102 42 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se