Svetskommissionen är en teknisk branschorganisation för fogande industri. Vi jobbar med standardisering, forskning och utbildning. Svetskommissionens viktigaste uppgift är att verka för våra medlemmars intressen.

Skriv för Svetsen

Har du en intressant notis, artikel eller reportage inom fogningsområdet eller ett närbesläktat område som du vill publicera i Svetsen? Eller har du tips till tidningen om vad vi bör skriva om?

För material som ska publiceras i Svetsen finns det några riktlinjer att hålla sig till för att texter ska få plats och bilder komma till sin rätt.

Text

När du skriver text, använd programmet ett vanligt ordbehandlingsprogram. Skriv texten rakt upp och ner - gör ingen layout. Håll dig till det antal tecken som du och redaktionen har kommit överens om. Glöm inte bildtexter. Korrläs gärna innan du skickar in materialet.

Bild

För att bilder ska bli bra i tryck bör de skickas som separata bildfiler. Bilder nedladdade från nätet blir sällan bra (om det inte är från en bildbank eller liknande).

Har du några frågor, kontakta redaktören Jens Nyström tel. 073 3133445. Det är också till honom du ska skicka det färdiga materialet.

Skrivtips

Fler tips om hur du skriver (pdf, 338.7 kB)

PDF

Senast ändrad av: Jens Nyström

 


Dela med dig av er framgång

Har ni löst ett produktionsproblem på ett smart sätt? Gått in i ett intressant samarbete? Eller tillverkar ni något spännande? Hör av dig till Jens Nyström.

Kontakta oss

Besöksadress:
Grev Turegatan 12A
Visa på kartan ›

Postadress:
Grev Turegatan 12 A
114 46 Stockholm

Telefon, växel:
08-120 304 00

E-post:
info@svets.se

Svetskommissionen  Grev Turegatan 12 A, 114 46 Stockholm  Tel: 08-120 304 00  E-post: info@svets.se